Çaya limon sıkılması nasıl değişimdir
Çayın içerisine limon sıkılması sonucu çayın rengi değişmektedir. Bu renk değişimi kimyasal bir değişme olduğunu gösterir. Çay doğal bir indikatördür. Asitlerde açık kahverengi, bazlarda da kahverengini vermektedir.
Çayda bulunan Tanen maddesi ile limon içinde bulunan sitrik asit kimyasal reaksiyona girerek bir çökelti meydana getirmektedir.
Sağlık açısından çaya limon sıkılması faydalıdır. Çayın sebep olduğu kansızlığı ortadan kaldırır. Çayda Tanen denilen kimyasal madde bulunmaktadır. Çaya limon sıkılmasıyla Tanen ve sitrik asit reaksiyona girerek, tanenin etkisini yok eder. Tanen besinlerle alındığında A ve B12 vitaminlerinin ve demirin emilimlerini azaltmaktadır.
Toplumumuzda kadın ve çocuklarda kansızlık fazlaca görülen bir hastalıktır. Bunun nedenleri arasında yemekle içilen çay ve demir içeren besinlerin yeteri kadar tüketilmemesi gelmektedir. Bu nedenle çaya limon sıkılması kansızlığı önleme açısından faydalı bir alışkanlık olacaktır.
- Çaya limon sıkma ihtimali yoksa çay yemekle beraber değil de, yemekten 1-2 saat sonra alınması faydalı olacaktır.
- Ayrıca limonlu çay içerken köpük bardak tercih edilmemelidir.
Limonlu Çay |